Online nyelvtanulás

Hagyományos és online tanórákkal kombinált tanfolyamok és teljesen online nyelvtanulás!

A kombinált nyelvi képzés  (Blended Learning), a hagyományos és online tanórákkal kombinált oktatás . blended learning, azaz a tanári kontakt órákkal kombinált online nyelvórákra épülő nyelvtanfolyamokon csökkennek az időbeli korlátok és pontosan nyomon követhető a munkatársak nyelvi fejlődése. 

A nyelvtanulók csoportos vagy egyéni hagyományos nyelvi képzésben vesznek részt vállalati kihelyezett formában, kiegészítve online nyelvtanulással, amely a hagyományos tanfolyami órákat egészíti ki, s lehetőséget teremt arra, hogy a kontaktórákon kizárólag a személyes jelenléttel fejleszthető készségek, így elsősorban a szóbeli kommunikáció fejlesztése kerüljenek előtérbe. Az online nyelvtanulásra fordítandó idő legalább a kontaktórák időtartamának megfelelő, de az egyéni tanulási igényeknek megfelelően az online nyelvtanulásra kijelölt anyag tetszőlegesen bővíthető.

Az új online rendszer a szintfelméréstől a számonkérésig végigköveti a nyelvoktatás folyamatát. A hallgatók nincsenek magukra hagyva a tanulásban, mert rendszeres személyes és táv-konzultációk során a tanár segíti a nyelvtanulást: megmagyarázza a kérdéses részeket, számon kéri, javítja és gyakorolja a nyelvi anyagot, amit a résztvevő megtanult. 

Az online nyelvoktató rendszer használata egyszerű, egy átlagos internet felhasználó könnyedén boldogul vele, és bármilyen nyelvi szinten elérhető, bár leginkább középhaladó szinttől javasoljuk. A

Az elvégzett feladatok eredményről a tanuló azonnali visszajelzést kap, közvetlenül a megoldás után. Az eredményeket a program rögzíti, így nyomon követhető a haladásA tanuló feladatok között kereshet, így leszűkítve a több ezres feladattömeget, kiválaszthatja, mit szeretne gyakorolni. A tanár is külön, személyre szabott feladatokat tud adni a csoport tanulóinak attól függően, kinek mire van leginkább szüksége a fejlődéshez. A tanulók órai részvétele és eredményei nagyon jól követhetők a vezetőség számára, a rendszer rögzíti az egyes résztvevők feladatokkal töltött idejét és az elvégzett feladatok listáját. A jelenléti órákon való részvételről és a haladásról a nyelviskola havonta jelentést készít.

 

7 ÉRV, AMIÉRT HASZNOS A CÉGEKNEK AZ ON-LINE TANULÁSSAL KOMBINÁLT NYELVI KÉPZÉS:

 1. Problémát okozott eddig, hogy a különböző munkakörökben és időbeosztással dolgozó kollégáknak heti 2 alkalommal olyan időpontot találjanak a nyelvoktatásra, ami mindenkinek megfelelő? 
  Most megszűnnek az időkorlátok és az időpont egyeztetési problémák. Elég hetente 1 vagy kéthetente 1 alkalommal nyelvtanári kontakt órát szervezni, az online tanulás pedig nem időhöz kötött, akár otthon, hétvégén vagy éjszaka is lehet tanulni.
   
 2. Csökkent a képzésre fordítható költségvetés?
  Az online tanulással csökkenthetők a képzési költségek, miközben a nyelvtanulásra fordított aktív idő akár a többszöröse is lehet.
   
 3. Vannak eltérések az egyes kollégák haladási ütemében?
  Az online tananyag segítségével a gyorsabb ütemben haladók extra feladatokon keresztül tudnak újabb készségeket fejleszteni, a több nyelvtani gyakorlást igénylő kollégák pedig számtalan gyakorló példán keresztül tudják elsajátítani az anyagot, hiszen a tanár akár diákonként eltérő feladatokat is kijelölhet.
   
 4. Esetleg eltérő területen igényelnek nyelvi fejlesztést?
  Az sem gond többé, ha egy csoportban együtt tanulnak olyanok, akiknek inkább a szóbeli kommunikációját és szókincsét és olyanok, akiknek a nyelvtani alapjait kellene fejleszteni. A tanár diákonként személyre szabhatja a kijelölt feladatokat a fejleszteni kívánt területeknek megfelelően.
 5. Eddig nehezen volt látható a képzés eredményessége, az egyes munkatársak nyelvi fejlődése?A MEC on-line tananyagában pontosan nyomon követhető minden munkatárs nyelvi fejlődése és haladási üteme, a feladatokra fordított idő és eredményesség, a zárótesztek eredményei, az elsajátított tananyagok. Így nem csak a jelenléti ívek és tanári értékelések adnak majd visszajelzést.
   
 6. Gyakori a munkatársak hiányzása az órákról?
  Az online angol csoportok résztvevői az interaktív tananyag segítségével akkor tanulhatnak, amikor a legalkalmasabb számukra. A kontakt órák pedig opcionálisan kérhetők.
   
 7. És végül, nem találták elég izgalmasnak, motiválónak a kollégák a tankönyvre épített nyelvórákat?
  Az online tananyaga  több száz interaktív feladatot tartalmaz, videókat, vicces nyelvi játékokat, szövegértési és játékos nyelvtani gyakorlatokat, amik még a legkevésbé motivált kollégákat is megmozgatják. Hiszen a tanulás ily módon szórakozás is lesz, a fejlődés pedig láthatóan felgyorsul. Megvalósul a klasszikus „Edutainment”, azaz szórakozva tanulni koncepció.


Előnyei:

 • A hagyományos képzéshez képest rugalmasabb nyelvtanulás, kevesebb időkorláttal
 • A tananyag 0-24 óráig, bármely napon elérhető
 • Tanfolyami létszámtól függően csökkenthetők a képzési költségek
 • Akár egyénileg is testreszabható a tanfolyam csoportos képzés esetén is
 • Pontosan nyomon követhető a jelenléti órán kívüli képzésre fordított idő és a haladás

Hátrányai:

 • A jelenléti órákon való részvétel elengedhetetlen a gyors fejlődéshez
 • A beszédfejlesztésre fordított idő főként a heti kontaktórákon valósul meg

Szeretne még több információt az online angol nyelvtanfolyamokkal kapcsolatban? Küldje el online ajánlatkérését, ha tudja a vállalat konkrét nyelvi fejlesztési igényeit, írja meg nekünk, ha pedig tanácsra van szüksége, akkor szívesen elmegyünk Önhöz és segítünk kialakítani a vállalat számára legjobban megfelelő és költséghatékonyság szempontjából is legjobb nyelvi képzési programot.
 

Kapcsolat

 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a manhattannyelviskola.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el