Angol HR e-book

HR szaknyelv angolul 

Gyakran gondot okoz, ha egy álláshirdetést angolul is meg kell írni, vagy az újonnan felvett kolléga munkaköri leírását angolul is el kell készíteni a külföldi vezetőség számára? Netán a kollégák éves értékelését kell angolul megfogalmazni? Jól jönne ilyenkor egy kis segítség, hogy ne kelljen hosszú időt tölteni az angol nyelvi megfelelők hosszas keresgélésével?

A Manhattan Nyelviskola angol tanárai által kidolgozott HR angol szaknyelvi e-book folyamatosan bővülő fejezetekkel ilyen helyzetekhez nyújt segítséget jól használható HR angol szakkifejezésekkel, fordulatokkal, nyelvi panelekkel, levél és értékelő lap mintákkal.

 A sorozat első témája a „Recruitment”, azaz a munkaerő toborzás, kiválasztás. Ebben a fejezetben megtanulható a jó angol nyelvű álláshirdetés, munkaköri leírás elkészítése, állásinterjúra történő behívás, elutasító levél angol nyelven, valamint a munkaerő felvétellel kapcsolatos legfontosabb kifejezések. Mindez nagyon sok könnyen bevethető, azonnal használható angol nyelvi fordulattal.

A sorozat 2. fejezete melynek témája: The behavioural job interview, azaz a viselkedésalapú állásinterjú szaknyelve.
Ugye Ön sem szereti, amikor az interjú alanyon azt érzi, hogy betanult válaszokat ad a kérdéseire? A viselkedésalapú állásinterjú technika arra alapoz, hogy a jelöltek jövőbeni teljesítményét és viselkedését legjobban a hasonló helyzetekben produkált múltbeli viselkedésük vetíti előre.

E fejezet megismertet az ún. STAR technikával és a viselkedésalapú interjúzás angol alapjaival. Segít abban, hogy hogyan nyissunk meg angolul egy állásinterjút, angol nyelvű kompetencia listát ad a legfontosabb kompetenciákat mérő mintakérdés sorral, valamint egy értékelőlap mintával. S végül az állinterjú "hagyományos" kérdései is megtalálhatóak angolul, hogy azokat is lehessen használni az interjúzás bevezető szakaszában vagy a záró kérdések között.

További fejezetek:
- Appraisal, performance review – azaz a munkavállalók teljesítmény értékelése angolul

- Reward and remuneration – azaz bérezés, kompenzáció és juttatások

Ha hasznos segítséget jelentenének ezek a jól alkalmazható angol nyelvi panelek, regisztráljon (link) és mindig értesül majd az újonnan letölthető ingyenes angol nyelvi anyagokról!

A HR angol e-book-ot azért készítették el a Manhattan Nyelviskola angol tanárai, hogy ezzel is megkönnyítsék a HR specialisták és menedzserek munkáját. A nyelviskola a HR szaknyelvi tanfolyamok mellett általános és beszédfejlesztő, valamint üzleti nyelvtanfolyamokat is szervez, de ha a kollégáknak angol nyelven kell prezentálniuk vagy tárgyalniuk, arra is nagyon hatékony gyakorlati kurzusokat kínál.

A Manhattan Nyelviskola munkatársai segítenek, hogy megtalálja a kollégái számára leghatékonyabb nyelvi képzést, ráadásul az adminisztráció terheit is levesszük a válláról.

Próbálja ki nyelvóráink hatékonyságát és tanáraink felkészültségét egy ingyenes próbaórán!

Szeretne más HR témákban is letölthető szaknyelvi segítséget? További kérdései vannak nyelvi képzéseinkkel kapcsolatban? Állunk rendelkezésükre!  

 

AJÁNLATKÉRÉS 

 

Az ingyenes HR e-book fejezetek letöltéséhez töltse ki rövid regisztrációnk. 

 


Bejelentkezés
Hírlevél feliratkozás és regisztráció
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a manhattannyelviskola.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el