TELC nyelvvizsga

A TELC vizsgái közül az angol és a német nyelv államilag elismert alap (B1), közép (B2) és felsőfokon (C1). A TELC szaknyelvi vizsgái Magyarországon államilag nem elismertek. 

A TELC jelenleg Magyarországon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvből szervez vizsgát. A francia, olasz, orosz és spanyol nyelv általános eljárásban honosítható, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz beadott kérelemmel. Francia, olasz, orosz nyelvből alapfokú (B1) és középfokú (B2), spanyol nyelvből pedig alapfokú (B1) vizsgákat szerveznek. A Magyarországon jelenleg nem akkreditált nyelvi szintekből (A1, A2) is lehetőséget nyújtanak vizsga letételére, de ezekből csak nemzetközi bizonyítvány szerezhető. Honosításukról bővebben a www.nyak.hu oldalon olvashatsz. 
A TELC nyelvvizsgái egynyelvű vizsgák (nincs fordítás), amelyekről a vizsga szintjének megfelelő szintű kimenet (bizonyítvány) szerezhető (tehát egy középfokú vizsgán például csak középfokú bizonyítvány szerezhető, gyengébb teljesítmény esetén nem tudnak alapfokú bizonyítványt kiadni). A TELC nyelvvizsgákon nem használható szótár. A vizsga során ceruzával kell kidolgozni a feladatokat, tollat nem lehet használni! A TELC írásbeli vizsgáin a vizsgázók válaszlapját (a válaszlap a minta-feladatsoroknak is része, ott megtekinthető) gép (szkenner) javítja, a válaszokat nem kell leírnod, csak lehetőségek (pl. a) – d)) közül választanod.

Vizsgaidőpontok:

Vizsgadíjak:

Kapcsolat

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a manhattannyelviskola.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el