Euro nyelvvizsga

Euro vagy EuroPro?

Az angol és német Euro nyelvvizsga az általános nyelvtudást értékeli. Ezt várják el a felvételiken a pluszpontokért, és a legtöbb egyetem, főiskola ezt követeli meg az államvizsgához is. Több intézmény ma már előír üzleti szaknyelvvel bővített vizsgát a diplomához.  Az itt tanulóknak, ide készülőknek ajánljuk az EuroPro angol nyelvvizsgát, mely a szakmai, üzleti célú angoltudást (English for Business and Professional Purposes) értékeli, és üzleti szaknyelvi bizonyítványt ad. Mindkét vizsgarendszerben alap (B1), közép (B2), és felső (C1) szintre lehet  jelentkezni. A szintek az Európa Tanács követelményeinek éppúgy megfelelnek, mint a magyar akkreditációs rendszernek.
 

Egynyelvű vagy kétnyelvű nyelvvizsgát tegyek?

 • Az Euro (általános angol és német) nyelvvizsga a korábbi kétnyelvű változat mellett, egynyelvű vizsgaként is letehető. Az egynyelvű változat mindenben megegyezik az eddigi kétnyelvű vizsgával, de a Mediation/Közvetítés rész hiányzik belőle. Az egy- és kétnyelvű vizsgára jelentkezők az írásbelin és a szóbelin együtt vesznek részt.  A közös vizsgarészek pontozása és értékelése is megegyezik.
 • Érdemes azonban a következők ismeretében dönteni: a Mediation/Sprachmittlung (Közvetítés) vizsgarészen a vizsgázók többsége jól, saját átlaga felett teljesít. Így a kétnyelvű vizsga választása - megfelelő felkészüléssel - a többség esetében inkább növeli a sikeres vizsga esélyét.
 • Mindkét vizsgaváltozat államilag elismert, így a felvételihez és a diplomához egyformán megfelelnek. Jelenleg csak a PhD-képzéseken tesznek különbséget, ott a kétnyelvű nyelvvizsga megléte a követelmény.
 • Az Euro nyelvvizsga egynyelvű változatának díja megegyezik a kétnyelvű változat díjával. További részletek a Euroexam weboldalán.
   

Melyik szintet válasszam?

 • B1 - Alapszintű Euro és EuroPro nyelvvizsga
  • Alsó középhaladó szintű nyelvtanulóknak ajánljuk, akik bizonyságot szeretnének nyerni nyelvtudásukról, vagy meg szeretnének ismerkedni a vizsgarendszerrel, és gyakorolni szeretnék a vizsgatechnikákat. Kiváló alapozásul szolgál mindazoknak, akik később magasabb szintű Euro vizsgát szeretnének tenni. Teljesértékű, államilag elismert alapfokú angol és német vizsga, melyet számos munkahelyen is elfogadnak. 
 • B2 - Középszintű Euro és EuroPro nyelvvizsga
  • Felső középhaladó szintű nyelvtudással rendelkező tanulóknak ajánljuk, akik a felvételihez, diplomához nélkülözhetetlen nyelvvizsga oklevelet kívánnak szerezni. A hazai munkahelyek többségén szintén B2 szintű nyelvtudást, középfokú nyelvvizsgát várnak el. 
 • C1 - Felsőszintű Euro és EuroPro nyelvvizsga
  • Felső haladó, akár az anyanyelvi szintű nyelvhasználatot megcélzó nyelvtanulóknak ajánljuk, akik a legszélesebb körben elismert szintű nyelvtudásról szeretnének oklevelet szerezni. A C1 szintű nyelvvizsga maximális pontszámot jelent a hazai egyetemi felvételiken, de általában ezt követelik meg külföldi egyetemi tanulmányokhoz is. Munkahelyeken idehaza és külföldön széles körben elfogadják. 
    

            A nyelvvizsga-rendszer szintjei az Európa Tanács hatfokú skálájának megfelelően.

Az Európa Tanács által kialakított egységes szintrendszernek megfelelően kialakított tanfolyami szintek
Az Európa Tanács Szintrendszer Manhattan Nyelvstúdió Akkreditált nyelvvizsga szintek
A1 (Breakthrough) Teljesen kezdő ALAPFOK
A2 (Waystage) Újrakezdő
B1 (Threshold) Középhaladó
Alapfokú nyelvvizsgaelőkészítő
B2 (Vantage) Haladó/ Felsőhaladó KÖZÉPFOK
Középfokú nyelvvizsgaelőkészítő
C1 (Effective Proficiency) Felsőfok FELSŐFOK
C2 (Mastery) Mesterfok

 

Nyelviskolánk az Euro Nyelvvizsga központ partner-iskolája, így nem csak a vizsgajelentkezést tudod nálunk egyszerűen elintézni, de biztos lehetsz benne, hogy olyan felkészítő tanárod lesz a tanfolyamon, aki alaposan tisztában van a vizsga követelményeivel és hatékonyan fog felkészíteni a vizsgára.
 

Sikeres nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga bizonyítványért az EuroExam Vizsgaközpontba kell bemenni, ott veheted át személyesen (Vérmező út 4).

Aktuális nyelvvizsga információkhoz kattints az Euroexam oldalára, itt folyamatosan frissítik az időpontokat és nyelvvizsga díjakat: www.euroexam.org
 

Kapcsolat

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a manhattannyelviskola.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el